Hoe je als ondernemer stiekem wel eens denkt

Waardecreatie door groei

Een MKB-ondernemer die de waarde van het bedrijf wil vermeerderen doet er verstandig aan in te zetten op groei en doorontwikkeling. Door onder andere de toename aan kapitaalverstrekkers, lage rente en interesse in de (Nederlandse) MKB-markt komt de overnamemarkt flink in beweging. Anderzijds zijn investeerders actief op zoek naar aantrekkelijke overnames en zijn bereid om aantrekkelijk hoge multiples te betalen. Alle ‘ingrediënten’ die je nodig hebt om te groeien.

Waardevermeerdering

Zoals hierboven benoemd stimuleren de lage rente en toenemende kapitaalverstrekkers de overnameprijzen. Dus niet alleen kun je door een belang in jouw bedrijf te verkopen groeien, maar ontvang je er ook nog eens een mooi bedrag voor. De ondernemer die hiervoor kiest, zal naar alle waarschijnlijk ook kiezen voor groei en waardevermeerdering. Zo kan de partij aan wie je een belang verkoopt, helpen met groei, productinnovatie, internationalisatie en marktexpansie. Jij als DGA kent jouw product, leveranciers en klantenkring en beschikt over de nodige ondernemerservaring en een capabele, complementaire investeringsmaatschappij kan je met kapitaal, ervaring en kennis helpen om nieuwe markten aan te boren.

Mogelijkheden

De ondernemer die wil ontwikkelen heeft hier genoeg mogelijkheid toe. De rente is laag en investeerders staan te trappelen om in te stappen. Dit maakt u onderneming op den duur ook weer aantrekkelijker voor toekomstige/latere investeerders. Wil je meer weten over de waardecreatie van jouw bedrijf? Neem dan contact op met de adviseurs van M-Ready.nl.

Neem contact op

Wil je meer weten over de route naar een succesvolle verkoop? Maak dan een afspraak.
Maarten van Druten → m.vandruten@m-ready.nl → 06 – 54 21 34 57
Erik Bretveld → e.bretveld@m-ready.nl → 06 – 55 79 23 33