M-Ready

Tips voor een succesvolle verkoop

Wil je jouw bedrijf succesvol verkopen? Een bedrijf verkopen is een proces wat verloopt in vaste stappen. M-Ready.nl helpt klanten bij het gehele proces. Een belangrijk document in het verkooptraject is het informatiememorandum. Dit bevat onder andere de bedrijfsgegevens, marktgegevens en verwachtingen voor de toekomst. Wij geven graag enkele tips voor een succesvol verkoopverhaal.

Onderscheidend vermogen

Benadruk uw unieke punten: wat maakt jouw bedrijf zó uniek dat overname voor de koper gunstiger is dan zelf een onderneming starten? Verkoop je een bijzonder product? Wellicht heeft jouw onderneming een niet te kopiëren businessmodel of een buitengewoon sterke marktpositie? Deze uniekheid is namelijk een groot verkoopargument en zal jouw positie versterken tijdens onderhandelingen.

Blik op toekomst

In de toekomst kijken kan niet, maar probeer wel vooruit te blikken. Een koper betaalt namelijk nu voor geldstromen die hij of zij in de toekomst verwacht te ontvangen. Geef naast cijfermatige prognoses dus ook een inschatting van andere zaken die van invloed zijn op toekomstige prestaties. Marktontwikkelingen zijn hiervan een goed voorbeeld. Denk daarbij aan de technische ontwikkelingen.

Juiste informatie

Het onderscheidende vermogen van jouw onderneming en een realistisch toekomstverhaal vormen de kern van een goed memorandum. De sleutel tot succes zit hem in een informatief verhaal met een enthousiasmerende werking. Waak er echter voor dat het focussen op sterke punten niet leidt tot onwaarheden. De juistheid van de verstrekte informatie zal namelijk getoetst worden in het due diligence-onderzoek (boekenonderzoek).

Sterke basis

Met een goed informatiememorandum kunnen de gesprekken en onderhandelingen worden aangegaan. Het document vormt dus een sterke basis van informatievoorziening met een commercieel dekking. Dit zorgt voor een succesvolle verkoopstrategie. En dan is er nog uw eigen verhaal. Er is namelijk niemand die met hetzelfde, aanstekelijke enthousiasme een potentiële koper kan vertellen waarom nou juist dít bedrijf de beste aankoop ooit zal zijn.

Neem contact op

Succesvol jouw bedrijf verkopen, begint hier. Door jouw bedrijf verkoopklaar te maken, met behulp van M-Ready.nl, creeer je tussen de 10 en 30 procent meer bedrijfswaarde. Stap voor stap helpen wij u bij dit proces. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Wil je meer weten over de route naar een succesvolle verkoop? Maak dan een afspraak.
Maarten van Druten → m.vandruten@m-ready.nl → 06 – 54 21 34 57
Erik Bretveld → e.bretveld@m-ready.nl → 06 – 55 79 23 33