M-Ready

Regisseer jouw bedrijfsverkoop

Wie de verkoop van zijn bedrijf goed voorbereidt, begint met een voorsprong. Jouw potentiële koper zal er echter alles aan doen om het jou zo moeilijk mogelijk te maken. Daarom is het belangrijk om de regie te behouden bij de verkoop van jouw bedrijf. We leggen het hieronder verder uit.

Verkoopklaar maken

In de interne fase, die drie tot vijf jaren kan duren, maak je jouw bedrijf verkoopklaar. Een goede voorbereiding in deze fase resulteert in een leidende onderhandelingspositie in de externe fase die begint zodra je gaat praten met geïnteresseerde partijen.

Intentieverklaring

Je onderhandelt vervolgens met één of meerdere partijen en komt met één partij tot een intentieovereenkomst. Realiseer je je dat dit het belangrijkste onderhandelingsresultaat is bij de verkoop van het bedrijf. Beter wordt het niet.

Bedrijf verkopen

Nadat je een overeenkomst hebt getekend, begint de exclusieve fase van de verkoop van jouw bedrijf. Alles wat je in de externe fase van de bedrijfsverkoop hebt beloofd, moet je nu waarmaken. De potentiële koper ziet jouw boeken in en praat met jouw personeel en klanten en leveranciers.

Sterke onderhandelingspositie

Steeds meer mensen weten van de bedrijfsovername en het wordt steeds moeilijker om nog nee te zeggen. Als de verkoop van uw bedrijf klapt, zullen jouw klanten zich bijvoorbeeld afvragen of er iets mis is met jouw onderneming. Zorg dus voor een sterke onderhandelingspositie

Contact opnemen

Wil je meer weten over het regisseren van jouw bedrijfsverkoop? Onze adviseurs staan altijd voor je klaar om een passend advies te geven. Neem contact op voor een vrijblijvende kennismaking met M-Ready.

Neem contact op

Wil je meer weten over de route naar een succesvolle verkoop? Maak dan een afspraak.
Maarten van Druten → m.vandruten@m-ready.nl → 06 – 54 21 34 57
Erik Bretveld → e.bretveld@m-ready.nl → 06 – 55 79 23 33