M-Ready

Redenen om jouw bedrijf te verkopen

De meeste ondernemers nemen ooit afscheid van hun bedrijf. Dit kan zowel gepland als ongepland zijn. En binnen één of vijf jaar zijn. Ben je er voor jezelf nog niet uit? Wij hebben enkele redenen voor een eventueel volgende stap voor je op een rij gezet. Deze geven je misschien meer inzicht en bieden wellicht nieuw perspectief in jouw persoonlijke situatie.

Het juiste moment

Juist omdat jouw onderneming nu goed presteert, is dit juist een ideaal moment om te verkopen. Ondanks dat de overdrachtssom niet alleen wordt bepaald op basis van in het verleden behaalde resultaten, is dit wel één van de redenen dat jouw onderneming in de spotlights komt. Als je mooie cijfers en marges hebt, kan zich dit vertalen in een mooie verkoopprijs.
Minder werkplezier
In sommige situaties kan het voorkomen dat jouw bedrijf zo snel gegroeid is dat de omvang van het bedrijf niet meer past bij jouw competenties. Ondernemen wordt minder leuk en brengt de nodige zorgen met zich mee. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een pre-exit of een deelverkoop. Je hoeft het bedrijf niet meer alleen aan te sturen en kunt hierdoor doen waar je goed in bent en waar je plezier in hebt.
Stagnatie groei
Wees als ondernemer niet bang om ‘te vroeg’ te verkopen. Je hebt de resultaten namelijk nooit voor de volle 100% in de hand. De economische groei is een belangrijke factor. Als de economie haarscheurtjes begint te vertonen, kan dit grote gevolgen hebben voor jouw onderneming. Een verkoopproces duurt heel erg lang. Zorg dus dat je op tijd begint voordat jouw winst stabiliseert.
Meer vrije tijd
Een verkopende ondernemer heeft niet altijd alleen een goede overnamesom als enige motivatie om te verkopen. Veel ondernemers maken lange werkweken. Menig ondernemer wil dan ook meer tijd met familie doorbrengen, meer vrije tijd of vervroegd met pensioen. Het komt ook voor dat er andere ondernemerskansen zijn die men uit wil werken en waar tijd voor vrij gemaakt moet worden.
Neem contact op
Als ervaringsdeskundige weten wij inmiddels dat er nog veel meer ‘verkoopmogelijkheden’ zijn dan je in eerste instantie denkt. Je hebt alleen het juiste inzicht nodig. Deze nieuwe koers is een levens veranderende keuze. Zo’n keuze verdient dan ook de juiste focus en aandacht. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Wil je meer weten over de route naar een succesvolle verkoop? Maak dan een afspraak.
Maarten van Druten → m.vandruten@m-ready.nl → 06 – 54 21 34 57
Erik Bretveld → e.bretveld@m-ready.nl → 06 – 55 79 23 33