M-Ready

Ik heb al een koper voor mijn bedrijf

Als je van plan bent om jouw bedrijf te verkopen en je al een koper hebt gevonden, is dat natuurlijk fijn. Maar overweeg deze keuze uitvoerig. Is het wel een goed idee om te verkopen aan de eerste partij? De specialisten van M-Ready geven graag toelichting.

Eerste partij

Bij een bedrijfsoverdracht denken veel ondernemers direct aan dé of een goede concurrent. Ze zitten namelijk in dezelfde sector, hebben dezelfde vakkennis, doelgroep en kunnen met jouw onderneming hun marktpositie versterken. En natuurlijk is dit waar, maar is het wel zo verstandig om met de eerste de beste in zee te gaan?

Voordelen

Natuurlijk zijn er ook voordelen aan het al hebben van een potentieel geïnteresseerde. Zo kan het verkoopproces versneld worden en is het sneller afgerond. Waarschijnlijk ken je de geïnteresseerde partij al en is er een vertrouwensband ontstaan, is de deal snel gesloten en is de kans op uitlekken klein.

Nadelen

Toch zijn er ook veel nadelen te noemen aan een één op één transactie. Vaak wanneer partijen diep in het proces zitten, ontdek je pas hoe serieus een geïnteresseerde is. Het komt vaker voor dat een proces na een half jaar tot niets leidt. Dit kost natuurlijk een hoop tijd, geld en frustratie. Bovendien is het belangrijk om andere opties te overwegen/potentieel geïnteresseerden te benaderen. Meer interesse werkt immers prijs opwekkend.

Succesverhalen

Tevens zijn er ook succesvolle één op één deals te benoemen Aan de volgende indicatoren zie je of een partij echt serieus is:

  • Ter zake kundige adviseurs in de arm genomen;
  • Snelheid in het proces;
  • Direct de juiste beslissers aan tafel;

Daarnaast blijft het belangrijk om duidelijke afspraken te maken waarop een deal wordt afgerond. Stel samen een intentieovereenkomst op met een duidelijk stappenplan, goede tijdslijnen en ontbindende voorwaarden gebonden aan vastgestelde termijnen.

Contact

Mocht je als ondernemer op deze wijze benaderd worden, is een op één op één verkoop zeker mogelijk. Meer weten? Neem contact op met onze adviseurs!

Neem contact op

Wil je meer weten over de route naar een succesvolle verkoop? Maak dan een afspraak.
Maarten van Druten → m.vandruten@m-ready.nl → 06 – 54 21 34 57
Erik Bretveld → e.bretveld@m-ready.nl → 06 – 55 79 23 33