M-Ready

Hoe verkoop ik mijn bedrijf succesvol?

Wilt u uw bedrijf succesvol verkopen? Begin dan niet te laat met de voorbereiding. Hierdoor kun je namelijk onnodig geld en waarde laten liggen. Een bedrijf verkopen is een proces wat verloopt in vaste stappen. M-Ready.nl helpt klanten bij het gehele proces. Om inzicht te geven hoe wij te werk gaan hebben we stap voor stap een korte uitleg geschreven.

Stappenplan

1) Verkoopklaar Is het tijd voor de volgende stap? Het is belangrijk om uw bedrijf gereed te zetten tot het moment dat er een potentiële koper zicht aandient. Kijk naar uw krachten, de financiële prestaties en prognoses.
2) Meerwaarde Vervolgens creeer je meer waarde in uw bedrijf. Dit zijn wel zaken die geoptimaliseerd en geïmplementeerd moeten worden om de waarde te maximaliseren. Hier moet u zich wel in verdiepen en er dus tijd voor maken.
3) Businessmodel Bekijk het huidige en toekomstige businessmodel. In dit plan van aanpak kijkt u concreet wat en hoe er verbeterd kan worden en wat de effecten daarvan zijn op de waarde en de verkoopbaarheid
4) Slimme timing Wat is het juiste moment om te verkopen? De timing van de verkoop van uw onderneming kan van grote invloed zijn op de overnameprijs die uiteindelijk betaald wordt. Hierbij helpen wij u.
5) 100% focus Behoud tijdens het gehele verkoopproces de focus. Wat zijn de sterke punten van uw bedrijf? Wat zijn voor u de belangrijkste criteria om uw bedrijf te verkopen? Dit zorgt voor rust en duidelijkheid.
6) Masterplan Met behulp van bovenstaande zaken maken we een masterplan om positief en productief te worden en te blijven. Hiermee zorgen we dat u uw bedrijf succesvol draaiende houdt en ondersteund wordt in dit traject.

Neem contact op

Wil je meer weten over de route naar een succesvolle verkoop? Maak dan een afspraak.
Maarten van Druten → m.vandruten@m-ready.nl → 06 – 54 21 34 57
Erik Bretveld → e.bretveld@m-ready.nl → 06 – 55 79 23 33